Saxnäsgården Restaurang

Sommar och höst är restaurangen öppen dagligen för frukost, lunch, café, förrätt, efterrätt, bistro, barnmenykvällens middag och vegetariska rätter.

För dagens lunch, kaffe och fika är det bara att dyka upp, men är du inte boende på Saxnäsgårdens så är det bra att boka bistro och kvällens middag (225 kr) samt frukost (95 kr) på 0940-377 00 mellan klockan 9.00-15.00. Välj anknytning Restaurang/Kök i växeln.

Parkering för så gott som alla transportmedel finns direkt utanför Saxnäsgården.

Öppettider restaurang

Eventuella ändringar av restaurangens öppettider meddelas via Facebook, men våra öppettider i sommar är:

  • Frukost, 8.00-10.00.

  • Lunch, 11.30-14.00.

  • Middag, 17.00-20.00.

Menyer

Vi gillar god mat, men för vår barnmeny är det klassiska barnrätter och inga större utsvävningar.

Däremot så hämtar vi så mycket inspiration och råvaror från närområdet som vi kan till förrätt, efterrätt, bistrokvällens middag och Festmeny.

Meddela vid bokning om vegetarisk mat önskas eller annan meny behövs p.g.a allergi eller intolerans.

Bröllop & Bröllopsmiddag

Vigsel på fjället, i Saxnäs kyrka, i Andrummet, Fatmomakke eller vid Kultsjöns strand? Bröllop i våra fjäll blir allt populärare och vi hjälper gärna till med planering, boende och mat från vårt perspektiv.

Vid bokning av bröllopsmiddag i restaurangen samt minst 20 personer boende bjuder vi brudparet på bröllopsnatten i Sviten vid boende i 3 nätter. Kontakta oss gärna så kommer vi gärna med förslag eller läs mer.

Café & Uteservering

Fika, kaffe, glass, mat eller andra godsaker går bra inne som ute, men inte mycket slår en solnedgång i augusti från vår uteplats mot Kultsjön.

Uteserveringen/altanen når du enkelt från restaurangen och kan användas vid mingel och fördrink vid fester som bröllop. Utsikten över Kultsjön och Marsfjällen är som ett vykort när solen sänker sig.

Andrummet

Andrummet är ett vackert rum för speciella fester. I anslutning till restaurangen finner du en mindre lokal som vi kallar för Andrummet. Utsikten genom fönstret, som sträcker sig från golv till tak och fungerar som altartavla, ger en känsla av frihet och skönt lugn.

Andrummet passar bra för middagar, bröllop och konferenser.

Bar & Fest

Baren är byggd av grånade brädor som stått emot både väder och vind. Vill du sitta i foajén framför elden eller ute på altanen i solnedgången går det utmärkt.

I Saxnäsgårdens bar finns det starkare drycker, men även alkoholfria alternativ. I restaurangen har vi förslag på dryck som passar till vald mat. Fråga gärna serveringspersonalen om du önskar ett förslag om vad som t ex passar till ren eller röding.

Paketerat & Klart

Vinter

Se våra vintererbjudanden

Läs mer

Vår

Se våra vårerbjudanden

Läs mer

Sommar

Se våra sommarerbjudanden

Läs mer

Höst

Se våra hösterbjudanden

Läs mer