A la carte

Saxnäsgårdens restaurangen är öppen dagligen för middag och frukost från midsommar fram till  den 20:e september. 

Ring köket på 0940-377 00 för att beställa mat för avhämtning, boka bord eller om du har frågor. Allt på menyn förutom glass går att förboka som take away.

Middag – À la carte

Räkmacka, 175 kr
Handpillade räkor, stekt bröd, sallad, kokt ägg, gravad ädelfiskrom samt nobissås.

Vegetariskt, 275 kr
Kryddbakad selleri med sotade päron samt nötter, citron- och örtsmör och tomatsallad. Serveras med ostslungade pommes samt Västerbottens ost och gräddfilscrème.

Röding, 325 kr
Lättrimmad röding, dillpicklade sommargrönsaker, gravad ädelfiskrom samt nobissås. Serveras med varm rotsakssallad.

Ren, 325 kr
Renrostbiff, salsa på kantareller, sparris och gurka samt het chili- & whiskeycrème. Serveras med smörslungad färskpotatis.

TriTip, 275 kr
Grillad tritip från black angus, citron- och örtsmör samt tomatsallad. Serveras med ostslungade pommes samt Västerbottens ost och gräddfilscrème.

Högrevsburgare, 175 kr (180 g) & 235 kr (360 g)
Bröd, saltgurka, tomat, sallad, grillad lök och rökt cheddar. Serveras med ostslungade pommes samt västerbottensost och gräddfilscrème.

Halloumiburgare, 175 kr (180 g) & 235 kr (360 g)
Bröd, saltgurka, tomat, sallad, grillad lök och rökt cheddar. Serveras med ostslungade pommes samt västerbottensost och gräddfilscrème.

Bokning, Vegetariskt & Allergi 

 • Allergier & Vegetariskt
  Meddela vid bokning om vegetarisk mat eller annan meny önskas p.g.a allergi, intolerans eller annan orsak så kan vi erbjuda ett upplägg för din vistelse.

 • Bokning av bord
  Vid bokning av boende i hotell eller vid bokning av paket som Fjällweekend och Vandringspaket med boende i vandrarhem ingår plats i restaurangen till middag. Tidsbokning för middag sker med personal i restaurang i samband med incheckning. Denna sommar och höst prioriteras boende gäster vid bordsbokning då vi endast kan vara max 50 personer i restaurangen samtidigt. Boende i vandrarhem och övriga gäster bokar bord till middag (i mån av plats) på 0940-377 00 mellan klockan 9.00-15.00. Välj anknytning Restaurang/Kök i växeln. 

 • Grupp
  Är ni en grupp på mer än 8 personer så kontaktar ni restaurangen på 0940-377 00 mellan klockan 9.00-15.00. Välj anknytning Restaurang/Kök i växeln så att vi kan boka bord, gå igenom meny och förbeställa meny. 

Annorlunda denna sommar & höst

 • Det som är annorlunda i sommar och höst är att vi endast har servering på tallrik för lunch och middag samt att vi endast kan ta emot 50 matgäster per tillfälle; även om vi har en riktigt stor och luftig restaurang. 

 • Middag serveras mellan 17-21.00. Vi måste schemalägga varje bord och sällskap så att alla våra boende gäster har möjlighet till middag samt att vi kan följa rådande rekomendationer och regler. Tidsbokning för middag sker med personal i restaurang i samband med incheckning.

 • Önskar du äta utomhus finns uteplats vid entré och restaurang.

 • Kvällens middag, a la carte och dagens lunch finns även som take away för dig som vill sitta ute att äta.

 • Gillar du att laga mat över eld på utflykt, vid vår grillplats eller träkåta som ligger kultsjön så finns Röding i foliepaket att köpa från restaurangen samt grillkorv och bröd i vår butik. Rödingpaket bokas dagen innan i restaurangen.

 • Självklart säljer vi matlådor/take away för 95 kr eller fryst matlåda för 50 kr.