Längdskidor | Saxnäs

Saxnäs erbjuder längdskidåkaren stora möjligheter. Spårsystemet är beläget i en naturskön terräng och är preparerat för både skate- och klassisk stil. Vi har 19 km sammanhängande spår där den elbelysta slingan är 2,5 kilometer lång. När vi har tillräckligt med snö och kyla, så att myrarna fryser, har vi även Bagarstugespåret som är 4,2 km klassiska spår.

Saxnäs är känt som en snösäker skidort och vi kan normalt erbjuda skidåkning från november till maj, vilket gör oss till en attraktiv plats för försäsongsträning och skidåkning under helger från januari till april.

Många skidklubbar, personalföreningar och privata grupper kommer på läger till oss. För det har vi speciella gruppriser. Kontakta oss för mer information.

Vid bokning av Längdskidor Saxnäs och Längdskidor Försäsong ingår förutom boende, helpension, sporthall, gym och bastu även spåravgift. Vi har även öppet torsdag till söndag i januari och februari vid bokning av skidpaket.

 

Spårpass | Saxnäs

Dag 75 kr
Vecka 250 kr
Årskort 750 kr

Barn under 15 år åker fritt om målsman löst kort. Spårpass finns att köpa i Saxnäsgårdens reception, men är inkluderat i priset vid bokning av våra skidpaket.

Läs mer om skidspåren på Saxnäspår

Skidspår | Saxnäs

Saxnäs spår är en sektion i Saxnäs Idrotts- och Bygdeförening (SIBF) är en ideell förening som arbetar med att utveckla och underhålla skidspårs- och skoterledssystemen i Saxnäs. Förutom sponsring från företag och privatpersoner så är ditt bidrag genom skidspårspass avgörande för oss i Saxnäs.