Meny | Vinter | 2019

Bistro | À la carte
Vinter 2019 erbjuder vi bistro/á la carte med bordsservering och reserverade platser i restaurangen. Vid förbokade grupper som t ex skidläger har vi fortsatt kvällens middag i form av buffé.

Bistro | 12.00-14.00

Högrevsburgare, 175 kr (180g)
Bröd, tomat, sallad, saltgurka, karamelliserad lök, grillad paprika samt aioli, serveras med ostslungad pommes. Alternativt 360g för 235 kr.

Halloumiburgare, 175 kr
Bröd, tomat, sallad, saltgurka, karamelliserad lök, grillad paprika samt aioli, serveras med ostslungad pommes.

Boeuf Bourguignon, 195 kr
Vindelrökt sidfläsk, syltad lök, skogschampinjoner, rödvin, vitlök och morot. Serveras med mandelpotatispuré samt Saxnäsgårdens grillade Västerbottensbröd.

Fish´n Chips, 165 kr
Friterad kolja serverad med tartarsås, mosade gröna ärtor samt ostslungad pommes

Saxnäsgårdens Kebab, 175 kr
Svensk långbakad karré, sallad, tomat, lök, saltgurka, aioli samt tomatsås. Serveras med ostslungad pommes.

À la carte | Kväll

Ryggbiff Black Angus, 345 kr
Karamelliserad lök, sparrisknippe i lufttorkad skinka, ugnsrostade körsbärstomater samt pepparsås, vi rekommenderar ostslungad pommes som tillbehör.

Rödingfilé, 325 kr
Smör och örtbakad Malgomajröding, sparrisknippe i lufttorkad skinka, smörstekta kantareller och pepparrotsdressing, serveras med mandelpotatispuré.

Souvaspanna, 265 kr
Souvasrökt ren, kantareller, gul lök och grädde, serveras med rårörda lingon samt mandelpotatispuré.

Långbakad Fläsksida, 235 kr
Slagsida från svensk gris med smörstekta kantareller, syltad lök, syrad rödkål, ugnsbakade körsbärstomater och pepparsås. Vi rekommenderar mandelpotatispuré som tillbehör.

Ölbakade bönor, 225 kr
Med chili, rosmarin och vitlök, serveras med honungsbakad getost, pistagenötter, ugnsrostade körsbärstomater samt Saxnäsgårdens grillade Västerbottensbröd.

Högrevsburgare, 175 kr (180g)
Bröd, tomat, sallad, saltgurka, karamelliserad lök, grillad paprika samt aioli, serveras med ostslungad pommes. Alternativt 360g för 235 kr.

Halloumiburgare, 175 kr
Bröd, tomat, sallad, saltgurka, karamelliserad lök, grillad paprika samt aioli, serveras med ostslungad pommes.

Tillbehör
Ostslungad Pommes frites
Mandelpotatispuré
Grönsaksslaw på Yoghurt
Saxnäsgårdens grillade Västerbottensbröd.

Förrätt | Kväll

Tjäder, 165 kr
Cognacsgravat lättrökt tjäderbröst på friterat tunnbröd och torkad grönkål, toppas med krämig hjortronchutney samt lingon.

Rencarpaccio, 175 kr
med syltade kantareller, stekt smulad västerbottensost, bladspenat, rostade pinjenötter, pepparrotsdressing samt balsamicoreduktion.

Sushi Maki på fjällröding, 155 kr
med gurka, färskost samt wasabi- och trattkantarellkräm, serveras med japansk soja och picklad ingefära.

Dessert | Kväll

Choklad- och honungspastej, 125 kr
serveras med krispigt flarn, havtornssorbet samt rårörda havtorn.

Lokala ostar, från 145 kr.
Vit caprin från Skärvången, rustik blåmögel Svedjan samt klassisk västerbottensost från Burträsk serveras med friterat tunnbröd, hjortronchutney och tomatmarmelad.

Vaniljglass med varma hjortron, 75 kr

Barnmeny

Barnhamburgare, 50 kr
Med pommes frites, sallad, tomat samt hamburgerdressing.

Grillkorv, 50 kr
Med pommes frites, sallad samt tomat.

Pannkakor, 50 kr
Med sylt och grädde.

Det går givetvis att få alla rätter på bistron i mindre portioner till reducerat pris till barn.

Bokning | Vegetariskt | Grupp  

Vegetarisk mat
Meddela vid bokning om vegetarisk mat eller annan meny behövs p.g.a allergi eller intolerans så kan vi erbjuda ett upplägg för din vistelse.

Bokning av bord
Om du ej är boende på Saxnäsgården så bokar du bistro och à la carte på 0940-377 00 mellan klockan 9.00-15.00. Välj anknytning Restaurang/Kök i växeln. Vinter 2019 behöver du även boka middagsbord för att säkra plats i restaurang om du är boende i hotell eller vandrarhem.  Är du boende i vandrarhem är det även bra att boka frukos innan ankomst.

Grupp
Är ni en grupp på mer än 8 personer så kontaktar ni restaurangen så att vi kan boka bord, gå igenom meny tillsammans och förbeställa meny.