Meny | Sommar & Höst 

Bord till middag (à la carte) förbokas på 0940-377 00 mellan klockan 9.00-15.00. Välj anknytning Restaurang/Kök i växeln.

Välkommen!

Bistro | Dag

Högrevsburgare, 175 kr (180g)
Briochebröd, tomat, sallad, syrad rödlök, vindelrökt fläsk och västerbottenscreme, serveras med ost och limeslungad pommes. Dubbelt så stor 235 kr (360g).

Halloumiburgare, 175 kr
Briochebröd, tomat, sallad, syrad rödlök, rökig ajvar, och västerbottenscreme. Serveras med ost och limeslungad pommes.

Räkmacka, 170 kr
Saxnäsgårdens hembakta västerbottensbröd, handskalade norska räkor, västerbottenscreme, sallad, syrad rödlök, pocherat ägg samt ädelfiskrom.

Tryffel & tomatpasta, 165 kr
Pasta i tomat och tryffelsås, getost, torkad parmaskinka, persilja samt rökta tomater

Tryffel & tomatpasta (vegetariskt), 165 kr
Pasta i tomat och tryffelsås, getost, rostade pinjenötter, persilja samt rökta tomater.

À la carte | Kväll

Högrevsburgare, 175 kr (180g)
Briochebröd, tomat, sallad, syrad rödlök, vindelrökt fläsk och västerbottenscreme, serveras med ost och limeslungad pommes. Dubbelt så stor 235 kr (360g).

Halloumiburgare, 175 kr
Briochebröd, tomat, sallad, syrad rödlök, rökig ajvar, och västerbottenscreme. Serveras med ost och limeslungad pommes.

Räkmacka, 170 kr
Saxnäsgårdens hembakta västerbottensbröd, handskalade norska räkor, västerbottenscreme, sallad, syrad rödlök, pocherat ägg samt ädelfiskrom.

Entrecôte Black Angus, 345 kr
Serveras med rökta tomater, padrones, vitlökssmör, sherry och balsamicoreduktion samt västerbottenscrème. Välj tillbehör nedan.

Rökt röding, 325 kr
Varmrökt röding serverad med syltad fänkål, rimmad gurka, ängssyra samt fänkålsmajonäs. Välj tillbehör nedan.

Renrostbiff, 325 kr
Rostbiff på reninnanlår serverad med syltade kantareller, torkat äpple, rökta tomater samt pepparrotscrème. Välj tillbehör nedan.

Vårkyckling, 235 kr
Rökt majskyckling med smörstekt vit sparris, syltad fänkål,pepparrotscrème samt saxnäsgårdens bbq-sås. Välj tillbehör nedan.

Belugalinser, 225 kr
Smör och örtslungade belugalinser med smörstekt vit sparris, svart tryffel, pocherat ägg, rökta tomater samt getostcrème.

Tillbehör
Ost och limeslungade pommes frites
Smör och örtslungad färskpotatis
Smör och örtslungade belugalinser
Tomatsallad med stekt västerbottensbröd

Förrätt | Kväll

Sikrom, 175 kr
Sikrom med västerbottensmuffin, syrad rödlök, smetana och citron.

Carpaccio, 175 kr
Carpaccio på ren med syltade kantareller, örtsallad, rostade pinjenötter,
stekt västerbottensost och pepparrotscréme.

Saltbakade betor, 155 kr
Betor marinerade i balsamico & honung med friterat västerbottensbröd, ängssyra, syltade kantareller, och getostcréme.

Dessert | Kväll

Kula sorbet, 145 kr
En kula sorbet, smörkrämsfyllt flarn med mynta & citrus.

Chokladpralin, 20 kr/st
En eller flera chokladpraliner från Pralineriet i Vilhelmina.

Vit chokladpannacotta, 125 kr
Pannacotta, jordgubbskompott samt äppelchips.

Hjortron, 85 kr
Vaniljglass med varma hjortron.

Barnmeny

Barnhamburgare, 50 kr
Med pommes frites, sallad, tomat samt hamburgerdressing.

Grillkorv, 50 kr
Med pommes frites, sallad samt tomat.

Pannkakor, 50 kr
Med sylt och grädde.

Det går givetvis att få alla rätter på bistron i mindre portioner till reducerat pris till barn.

Bokning | Allergier | Grupp  

Allergier
Meddela vid bokning om vegetarisk mat eller annan meny önskas p.g.a allergi, intolerans eller annan orsak så kan vi erbjuda ett upplägg för din vistelse.

Bokning av bord
Är du boende i hotell eller vandrarhem så meddelar du hur många ni blir, namn och önskad tid för mat vid bokning. Om du ej är boende på Saxnäsgården så bokar du bord till middag (à la carte) på 0940-377 00 mellan klockan 9.00-15.00. Välj anknytning Restaurang/Kök i växeln.  Är du boende i vandrarhem är det även bra att boka frukos innan ankomst.

Grupp
Är ni en grupp på mer än 8 personer så kontaktar ni restaurangen på 0940-377 00 mellan klockan 9.00-15.00. Välj anknytning Restaurang/Kök i växeln så att vi kan boka bord, gå igenom meny och förbeställa meny.