Meny | Sommar | Höst | 2018

Bistro | À la carte
Sommar och höst 2018 erbjuder vi bistro/á la carte med bordsservering och reserverade platser i restaurangen. Vid förbokade grupper som t ex skidläger har vi fortsatt kvällens middag i form av buffé.

Vegetarisk mat
Meddela vid bokning om vegetarisk mat eller annan meny behövs p.g.a allergi eller intolerans så kan vi erbjuda ett upplägg för din vistelse.

Bokning av bord
Om du ej är boende på Saxnäsgården så bokar du bistro och à la carte på 0940-377 00 mellan klockan 9.00-15.00. Välj anknytning Restaurang/Kök i växeln. Sommar/höst 2018 behöver du även boka middagsbord för att säkra plats i restaurang om du är boende i hotell eller vandrarhem.  Är du boende i vandrarhem är det även bra att boka frukos innan ankomst.

Grupp
Är ni en grupp på mer än 8 personer så kontaktar ni restaurangen så att vi kan boka bord, gå igenom meny tillsammans och förbeställa meny.

Förrätt 

Buffelmozzarella, 175 kr
Med gravad röding, cognacsgravad ädelfiskrom samt brynt smör.

Rencarpaccio, 165 kr
Med syltade kantareller, stekt smulad västerbottensost, ruccola, rostade pinjenötter samt västerbottenostcreme.

Klassisk Västerbottensostpaj, 145 kr
Med kantarellcreme, ruccola och balsamicoreduktion.

Bistro | À la carte 

Högrevsburgare, 165 kr
Med brioche bröd, tomat, sallad, saltgurka, grillad lök, dijon och vitlöksmajonnäs serveras med ostslungad pommes.

  • 90 gram 125 kr
  • 180 gram 165 kr
  • 270 gram 195 kr

Halloumiburgare, 175 kr
Serveras med grillad paprika och stekta körsbärstomater samt västerbottensostcreme. Välj ett tillbehör nedan.

Grillade revben, 195 kr
Marinerade i honung och vitlök. Serveras med grillad paprika och stekta körsbärstomater samt västerbottensostcreme. Välj ett tillbehör nedan.

Saxnäsgårdens räkmacka, 165 kr
Med handpillade räkor från norska kusten, grönsallad, cidermajonnäs och kokt ägg serveras på hembakt bröd.

Färsk ostfylld tortellini, 175 kr
Med honungsbakad chevre, tomatsås, kaprisfrukter, kantareller  och grillad paprika

Entrecote Black Angus, 325 kr
Med madeirasky, pepparsmör, dijon och vitlöksmajonnäs samt stekta körsbärstomater på kvist. Välj valfritt tillbehör nedan. Vi rekommenderar stekgrad medium på köttet.

Halstrad rödingfilé, 305 kr
Med senap och pepparrotsgratäng, skagenröra på handpillade räkor, cognacsgravad ädelfiskrom samt inlagd vit sparris.

Grillad lättrökt ren, 345 kr
Med syltade kantareller, stekta körsbärstomater på kvist samt västerbottenostcreme. Välj ett tillbehör nedan.

Tillbehör 

  • Ostslungad Pommes frites
  • Tomatsallad
  • Potatissallad
  • Senap och pepparrotsgratäng

Efterrätt

Kaffe och färskostmousse, 125kr
Serverad i chokladskål, toppad med hjortronsirap och kaksmulor.

Saxnäsgårdens körsbärssundae, 110 kr
Med vaniljglass, choklad, körsbärskompott samt vispad grädde

Vaniljglass, 75 kr
Med varma hjortron.

Barnmeny 

Barnhamburgare, 50 kr
Med pommes frites, sallad, tomat samt hamburgerdressing.

Grillkorv, 50 kr
Med pommes frites, sallad samt tomat.

Pannkakor, 50 kr
Med sylt och grädde.

Det går givetvis att få alla rätter på bistron i mindre portioner till reducerat pris till barn.