Mat

Saxnäsgårdens Restaurang är öppen dagligen för middag och frukost från midsommar fram till  den 20:e september. 

Ring köket på 0940-377 00 för att beställa mat för avhämtning, boka bord till middag eller om du har frågor. Allt på menyn förutom glass går att förboka som take away.

Bokning, Vegetariskt & Allergi 

  • Allergier & Vegetariskt
    Meddela vid bokning om vegetarisk mat eller annan meny önskas p.g.a allergi, intolerans eller annan orsak så kan vi erbjuda ett upplägg för din vistelse.

  • Bokning av bord
    Vid bokning av boende i hotell eller vid bokning av paket som Fjällweekend och Vandringspaket med boende i vandrarhem ingår plats i restaurangen till middag. Tidsbokning för middag sker med personal i restaurang i samband med incheckning. Boende i vandrarhem och övriga gäster bokar bord till middag (i mån av plats) på 0940-377 00 mellan klockan 9.00-15.00. Välj anknytning Restaurang/Kök i växeln.

  • Grupp
    Är ni en grupp på mer än 8 personer så kontaktar ni restaurangen på 0940-377 00 mellan klockan 9.00-15.00. Välj anknytning Restaurang/Kök i växeln så att vi kan boka bord, gå igenom meny och förbeställa meny. 

Annorlunda denna sommar & höst

  • Det som är annorlunda i sommar och höst är att vi endast har servering på tallrik för lunch och middag samt att vi endast tar emot 50 matgäster per tillfälle; även om vi har en riktigt stor och luftig restaurang. 

  • Vi  schemalägger varje bord och sällskap till middag så att alla våra boende gäster har möjlighet till middag samt att vi kan följa rådande rekommendationer och regler. Tidsbokning för middag sker med personal i restaurang i samband med incheckning.

  • Önskar du äta utomhus finns uteplats vid entré och restaurang.

  • Kvällens middag, a la carte och dagens lunch finns även som take away för dig som vill sitta ute att äta.

  • Gillar du att laga mat över eld på utflykt, vid vår grillplats eller träkåta som ligger kultsjön så finns Röding i foliepaket att köpa från restaurangen (125 kr) samt grillkorv och bröd i vår butik. Rödingpaket bokas dagen innan i restaurangen.

  • Självklart säljer vi matlådor/take away för 95 kr eller fryst matlåda för 50 kr. 

Dagens Lunch

Dagligen 11.30-14.00

Husmanskost, sallad, bröd, måltidsdryck och kaffe, 95 kr. Dagens lunch serveras på tallrik vid kassa.

Kvällens Middag

Kvällens middag, 255 kr
kvällens middag är en rätt per dag som serveras på tallrik vid bord och så även en kopp kaffe efter maten. 

Måndag
BBQ-revben, stekt vitlöksbröd samt BBQ-sås. Serveras med krämig sallad på sommargrönsaker.

Tisdag
Varmrökt pepparlax från Bergmans, grönsaksslaw och romsås. Serveras med potatis och pepparrotsfylld quesadilla.

Onsdag
Bankad svensk majskyckling och färsk pasta fylld med ost i ramslöksås.

Torsdag
Souvas med kantareller, lök, grädde, lingon och potatis.

Fredag
Röding i citrussås, gravad ädelfiskrom, picklade sommargrönsaker och färskpotatis.

Lördag
Grillad flankstek, citron- och örtsmör, tomatsallad samt chili- och whiskeycrème. Serveras med potatisrösti.

Söndag
Långbakad och grillad fläsksida, sparrisknyte samt västerbottensost och gräddfilscrème. Serveras med potatissallad.

Middag – À la carte

Räkmacka, 175 kr
Handpillade räkor, stekt bröd, sallad, kokt ägg, gravad ädelfiskrom samt nobissås.

Vegetariskt, 275 kr
Kryddbakad selleri med sotade päron samt nötter, citron- och örtsmör och tomatsallad. Serveras med ostslungade pommes samt Västerbottens ost och gräddfilscrème.

Röding, 325 kr
Lättrimmad röding, dillpicklade sommargrönsaker, gravad ädelfiskrom samt nobissås. Serveras med varm rotsakssallad.

Ren, 325 kr
Renrostbiff, salsa på kantareller, sparris och gurka samt het chili- & whiskeycrème. Serveras med smörslungad färskpotatis.

TriTip, 275 kr
Grillad tritip från black angus, citron- och örtsmör samt tomatsallad. Serveras med ostslungade pommes samt Västerbottens ost och gräddfilscrème.

Högrevsburgare, 175 kr (180 g) & 235 kr (360 g)
Bröd, saltgurka, tomat, sallad, grillad lök och rökt cheddar. Serveras med ostslungade pommes samt västerbottensost och gräddfilscrème.

Halloumiburgare, 175 kr (180 g) & 235 kr (360 g)
Bröd, saltgurka, tomat, sallad, grillad lök och rökt cheddar. Serveras med ostslungade pommes samt västerbottensost och gräddfilscrème.

Förrätt

Romtallrik, 175 kr
Gravad ädelfiskrom, smetana, finhackad rödlök, citron samt krispigt tunnbröd.

Vegetarisk romtallrik, 115 kr
Tångrom, smetana, finhackad rödlök, citron samt krispigt tunnbröd.

Rencarpaccio, 175 kr
Carpaccio på ren, örtsallad, västerbottensost, rostade pinjenötter, syltade kantareller samt västerbottensost och gräddfilscrème.

Efterrätt

Glass & hjortron, 85 kr
Vaniljglass med varm hjortronmylta, grädde samt kolakaka.

Creme brülle, 105 kr
Klassisk creme brülle med karameliserat socker.

Pralin, 20 kr/st
En eller flera praliner från Pralineriet i Vilhelmina.

Barnmeny

Barnhamburgare, 50 kr
Med pommes frites, sallad, tomat och hamburgerdressing.

Grillkorv, 50 kr
Med pommes frites, sallad samt tomat.

Pannkakor, 50 kr
Med sylt och grädde.

Det går givetvis att få alla rätter på bistron i mindre portioner till reducerat pris till barn.

Lunchpaket

Lunchpaket är inkluderat vid vandringspaket, men kan också bokas senast 15.00 dagen innan, 125 kr.

Måndag
Sallad på sommarprimörer med marinerad halloumi och kall sås

Tisdag
Pastasallad med grillad kyckling och kall sås

Onsdag
Bulgursallad med varmrökt lax och kall sås

Torsdag
Rostbiff med potatissallad

Fredag
Grekisk sallad med kycklingspätt och kall sås.

Lördag
Ceasarsallad med halloumi och caesardressing.

Söndag
Pastasallad med rökt kött och kall sås.

Utelunch över eldens glöd

Rödingpaket, 195 kr
Röding, potatis, grönsaker, smör och vitt vin i foliepaket. Bokas senast 15.00 dagen innan.