Covid-19

När du bokar direkt med oss så kan du denna vinter avboka utan kostnad fram till 12.00 dagen innan ankomst. Vid senare avbokning debiteras 75% av bokningen alternativt så kan du utan kostnad boka nytt datum eller göra om din bokning till presentkort.

Bokningsvillkor | Bokning

50 kr/p i rabatt per natt lämnas till STF-medlem. Vid bokning uppges namn,adress och ungefärlig tid för ankomst. Om det är möjligt så uppge även eventuella allergier eller avvikelse i kost om Erbjudande/Paket bokas. Vid boende i Vandrarhem önskar vi även veta om städ av rum och/eller linne vill bokas.

Bastu, gym & sporthall ingår vid bokning av paketerbjudande eller vid boende i hotell.

Ankomst och avresa

Incheckning från kl. 15.00 ankomstdagen. Avresedagen sker utcheckning senast kl. 11.00. Vid större grupper eller vid många gäster kan det bli aktuellt att checka ut från rum tidigare för att vi ska hinna städa rummen till nästa gäst.

Sen ankomst

Rummet är reserverat för ankomst senast kl. 18.00 om du ej meddelat ankomsttid. Räknar du med att komma senare, måste du meddela på info@saxnas.se eller 0940-377 00 på förhand för att inte riskera att rummet hyrs ut till annan gäst.

Avbeställning och utebliven ankomst

När du bokar direkt med oss online eller via receptionen så kan du avboka utan kostnad fram till 12.00 dagen innan. Vid senare avbokning debiteras 75% av bokningen.

Om Saxnäsgården haft särskilda kostnader med anledning av din beställning blir du ersättningsskyldig för dessa som t ex skoterhyra, bokning av guide eller aktivitet om det ej avbokas i tid.

Vistelse på obestämd tid

Bor du på Saxnäsgården på obestämd tid och förlänger din vistelse med ett dygn i taget skall du meddela avresan senast kl. 12.00 dagen före du planerar att checka ut. I annat fall får du betala för ett extra dygn. Om Saxnäsgården inte längre kan låta dig disponera rummet har du rätt att få veta detta senast kl. 12.00 dagen före avresan.

Hotellets skyldigheter

Om Saxnäsgården inte kan ge dig rum enligt överenskommelse, har du rätt att utan merkostnad få ett likvärdigt rum på Saxnäsgården.

Avresa före den avtalade tidens utgång

Har du beställt för en bestämd tidsperiod, men avreser före denna tids utgång får du betala samma ersättning som vid sen avbeställning om du inte meddelar detta senast 18.00 dagen innan. Utöver priset för den tid du vistats på hotellet betalar du alltså för ytterligare ett dygn om det inte meddelas senast 16.00 dagen innan.

Dina egna önskemål

För dig som har frågor gällande funktionshinder. Precisera önskemålen när du beställer, så är du säker på att Saxnäsgården är rätt rustat och kan förbereda din ankomst på bästa sätt.

Rökning

Alla Saxnäsgårdens lokaler är rökfria. Rökning sker utomhus. Vid överträdelse av rökförbud har hotellet rätt att debitera kostnaden för tvätt av textilier, brandlarm m.m.

Skadegörelse

Ibland är olyckan framme och saker går sönder fast det inte är meningen – meddela då receptionen så snabbt som möjligt. Men vid skadegörelse i Saxnäsgårdens lokaler kommer faktura skickas till personen som genomfört skadegörelsen eller till personen som står som ansvarig för bokningen. Faktura beräknas på kostnad för reparation samt eventuella uteblivna intäkter p.g.a skadegörelsen.

Husdjur

Önskar du ta med ett husdjur, meddela detta när du beställer rummet. Vi har rum i både vandrarhem och hotell där det är tillåtet med pälsdjur. Tar du med husdjur till rum som inte är avsett för det och det inte meddelats vid bokning debiteras en saneringsavgift på 2500 kr/rum. Detta är med tanke på allergiker samt för kostnad då rummet ej kan användas.

Teknisk utrustning

Behöver du någon särskild teknisk utrustning bör du meddela detta vid bokning. Detta för att dina önskemål i möjligaste mån ska kunna tillgodoses.

Mat

Har du särskilda önskemål vad gäller mat som t ex vegetariskt, glutenfritt eller intolerans bör du framföra dessa vid bokningstillfället.

Städ Hotell

Vi har ej dagligt städ av hotellrum som standard, men meddela vid bokning att dagligt städ önskas. Det kostar inget.

Städ Vandrarhem

Städ i Vandrarhem kan bokas för 280 kr/rum alternativt städas själv. Om rum i vandrarhem ej städas fast det meddelats av gäst vid bokning eller städar så att det inte motsvarar det skick som rummet hade vid incheckning tillkommer en kostnad på 400 kr/rum. Instruktion för städ av rum lämnas vid incheckning.

Angående städning vid avresa | Vandrarhem

 • Vädra rummet.
 • Dammsug sängarna
 • Skaka och vädra sängkläderna och sträck madrassöverdraget.
 • Vik ihop täcket och lägg vid fotändan. Kudden läggs vid huvudändan.
 • Dammsug golvet.
 • Dammtorka med våt trasa och rengöringsmedel.
 • Torka ur garderoberna och lådor.
 • Töm soporna och sätt i en ny påse i behållaren.
 • Rengör tvättställ, toalett, spegel och duschutrymmet samt rengör duschmunstycket.
 • Därefter våt torkas golvet.
 • Plocka ur och rengör kylen i köket. Diska all disk och sätt tillbaka i skåpen. Torka av bänkar och bord.
 • Kontrollera att ingenting är kvarlämnat.

Utebliven städning eller städning som ej är genomförd enligt ovan kan debiteras med 400 kronor om rummet ej är rent enligt städinstruktion. Meddela receptionen om något råkat gå sönder under vistelsen, om rum i vandrarhem ej städats tillräckligt bra av tidigare gäst, om något saknats i rum eller kök samt om material för att kunna städa bra skulle saknas.

Vi tar gärna emot förslag på hur vi kan göra vistelsen i vandrarhem så bra som möjligt. Det är vår förhoppning att du som gäst har trivts med oss på Saxnäsgården


Bokningsregler Skidläger och Skotergrupp

1. Definitiv avbokning av grupp skall ske senast 1 månad före ankomst – därefter full betalning på bokade rum, lokaler och aktiviteter.
2. Besked om antal rum, avvikelse i kost, aktiviteter och kvällsfika meddelas senast 14 dagar före ankomst.
3. Bokning av linne och utstäd till Vandrarhem sker senast 14 dagar innan ankomst.
4. Till grund för debitering ligger namnlista som meddelas senast 7 dagar före ankomst. Därefter kan avbokning ske kostnadsfritt vid uppvisande av läkarintyg som skickas till info@saxnas.se senast en (1) dag efter gruppens avresa från Saxnäsgården.
5. Vid avbokning senare än 7 dagar innan ankomst debiteras 75 % av bokning.
6. Vi har ej dagligt städ av hotellrum vid skid-/skotergrupp utan städar endast vid avresa.
7. Vid grupper boende i Vandrarhem med ungdomar ansvarar ledare att rum städas enligt anvisning för att undvika extra kostnad av utstäd på 400 kr/rum.
8. Ovanstående meddelas till info@saxnas.se

Snögaranti gäller vid Skotergrupp/Skoterevent samt Skidläger. Det innebär att om det ej finns tillräckligt med snö för att dra skidspår/skoterspår sker avbokning eller byte av datum (i mån av plats) utan kostnad från 7 dagar fram till planerad ankomst. Fråga oss gärna vid bokning om du undrar mer.

Bokningsregler Bussgrupp

1. Gäller för grupper om minst 20 personer.
2. Reseledare medföljer fritt vid minst 20 betalande med boende.
3. Reseledare och busschaufför medföljer fritt vid minst 30 betalande med boende.
4. Definitiv avbokning av grupp meddelas senast 1 månad före ankomst – därefter full betalning.
5. Besked om antal rum, lokaler, avvikelse i kost samt program med tider meddelas senast 14 dagar före ankomst.
6. Till grund för debitering ligger namnlista rumsfördelning inklusive mat och bokad aktivitet som meddelas senast 7 dagar före ankomst.
7. Vi har ej dagligt städ av hotellrum, men meddela vid bokning om dagligt städ önskas (0 kr).
8. Ovanstående meddelas till receptionen på info@saxnas.se

Bokningsregler Konferens

1. Definitiv avbokning av grupp skall ske senast 1 månad före ankomst – därefter full betalning på antal bokade rum, lokaler och bokade aktiviteter.
2. Besked om antal rum, lokaler, avvikelse i kost samt program med tider meddelas senast 14 dagar före ankomst.
3. Till grund för debitering ligger namnlista rumsfördelning inklusive mat och bokad aktivitet som meddelas senast 7 dagar före ankomst.
4. Vi har ej dagligt städ av hotellrum, men meddela vid bokning om dagligt städ önskas (0 kr).
5. Ovanstående meddelas till receptionen på info@saxnas.se

Kontakt

Kontakta oss gärna på 0940 – 377 00 eller info@saxnas.se  om du har fler frågor eller specifika önskemål. Välkommen!