fbpx

Midsommar

23 jun
23 jun
Midsommar

Midsommar i fjällen och midsommarbuffé i Saxnäsgårdens restaurang. I Kultsjödalen brukar midsommar firas i Fatmomakke.

Fatmomakke ligger vackert vid Kultsjön 3 mil västerut och Fatmomakke Kyrkstad är ett kulturreservat av stor betydelse och en andlig och mångkulturell mötesplats från 1700-talet. Kyrkstaden har även ett stort symbolvärde och stor betydelse för den samiska traditionen, dvs. det immateriella samiska kulturarvet.

De äldsta byggnaderna i Fatmomakke är från slutet av 1700 -talet även om det flesta byggnaderna är från 1800- och 1900- talet. Det finns även spår från äldre byggnader som idag är skyddade. Fatmomakke består av kåtor, stugor, bodar och kyrka. De centrala byggnaderna i kyrkstaden är den ståtliga vita kyrkan, den öppna kyrkstugan och frälsningsarméns bönekåta.

 

PROGRAM FATMOMAKKE

MIDSOMMARAFTON 23 JUNI
  • 15.00 Midsommarstången kläds – ta gärna med blommor hemifrån
  • 16.00 Midsommarhelgens firande öppnas. Evelina Olofsson, Faepmie Saemien Siebrie håller invigningstal. Därefter dans kring Midsommarstången på Stinnerbomsbacken.
  • 18.00 Ekumenisk gudstjänst i Kyrkan. Därefter Sång – och SERVERING i Bönekåtan

 

MIDSOMMARDAGEN 24 JUNI
  • 12.30 Ekumenisk friluftsgudstjänst på Stinnerbomsbacken talare och sångare från Frälsningsarmén och Svenska Kyrkan.Ta med egen picknickkorg. Vid dåligt väder är gudstjänsten i Kyrkan.
  • 16.00 Midsommarkonsert ”Härligt att gå i midsommartid” Janet French, Karolina Lif, Barbro Lindfors och Inga-Lena Larsson
SÖNDAG 25 JUNI
  • 10.00 MÄSSA i Kyrkan – den Helige Johannes Döparens dag

 

HOTELL

Midsommarhelg, 23-25/6 2023
Pris 2030 kr/p

Inklusive boende som del i dubbelrum (2 nätter), frukost (2 st) och midsommarbuffé (1 st), kvällens middag (1 varmrätt), bastu, sporthall och gym. Enkelrumstillägg 600 kr. Barn 0-2 år medföljer utan kostnad. Barn 3-12 år 995 kr. Lunch är inte inkluderat i pris.

Bokas på 0940-377 00, info@saxnas.se eller skicka förfrågan via Bokningsformulär.

ALLERGI | VEGETARISK

Meddela vid bokning om du önskar alternativ kost p.g.a. allergi eller annan avvikelse så att vi har möjlighet att beställa rätt råvaror från leverantör. Meddela oss om du bor hos oss i  flera dagar och önskar vegetarisk eller vagankost så att vi kan planera en bra mat under din vistelse.

Vildmarksvägen öppnar

Vildmarksvägen öppnar

Vildmarksvägen är en vacker resa, men också renbetesmarker och en plats som Vajan återvänder till för att föda sina kalvar. Var försiktig.

FJÄLLVANDRING SAXNÄS

FJÄLLVANDRING SAXNÄS

Tänk att få  upptäcka att tiden faktiskt kan stanna en liten stund och att du kan få blicka ut över något som är större än det vanliga.

TRÄNINGSHELG SAXNÄS

TRÄNINGSHELG SAXNÄS

Fyll lungorna med fjälluft i inspirerande träningspass i naturlig miljö 24-27/8, 2023.

Kontakt