fbpx

À la carte & Bistro

À la carte & Bistro

Bistro Lunch

Torsdag – Söndag 12-14.00

Högrevsburgare

Bröd, tomat, sallad, saltgurka, syltad rödlök, salsa på grillad paprika, rökt cheddar samt aioli med rökt paprika, serveras med ostslungad pommes.

180G, 185 kr
360G, 233 kr

Lins och rödbetsburgare

Bröd, tomat, sallad, saltgurka, syltad rödlök, salsa på grillad paprika, rökt cheddar samt aioli med rökt paprika, serveras med ostslungad pommes.

180G, 185 kr
360G, 235 kr

Fish and chips

Friterad fisk, mosade gröna ärtor samt pepparrots crème. Serveras med ostslungad pommes.

165 kr

Grillad macka

Levainbröd, brieost, salami, tomater samt pepparrots crème. Serveras med olivsallad.

125 kr

 

Bistro Middag

Torsdag – Lördag 17-20.00

Förrätt

Jordärtskocksoppa (veg)

Soppa på jordärtskockor, smörstekta kantareller, tångrom, västerbottenost samt smörstekt levain bröd.

145 kr

Souvas

Smörstekt lättrökt ren, lingon, gahkku (samisk glödkaka) samt västerbottenost.

145 kr

Varmrätt

Högrevsburgare

Bröd, tomat, sallad, saltgurka, syltad rödlök, salsa på grillad paprika, röktcheddarsamt aioli med rökt paprika, serveras med ostslungad pommes.

180G 185 sek 360g 235 sek

Lins och rödbetsburgare

Bröd, tomat, sallad, saltgurka, syltad rödlök, salsa på grillad paprika, rökt cheddar samt aioli med rökt paprika, serveras med ostslungad pommes.

180G 185 kr, 360g 235 kr

Caesarsallad med getost (veg)

Romansallad, syltad rödlök, krutonger, rostad kål, hyvlad västerbottenost, pinjenötter, caesardressing samt bakad getost.

185 kr

Entrecote

Hängmörad entrecote, tomatsallad, vitlökssmör samt emulsion på brynt smör och dragon. Serveras med ostslungad pommes.

345 kr

Röding

Varmrökt röding, citrusmarinerad sparris, ädelfiskrom samt grillad olivolja. Serveras med pure på jordärtskocka och mandelpotatis.

345 kr

Dessert

Glass med hjortron

Vaniljglass med varm hjortronmylta, grädde samt rullrån.

95 kr

Blåbärscheesecake

Cheesecake med smak av blåbär, blåbär och vaniljgrädde samt maräng.

105 kr

Pralin

En eller flera praliner från Pralineriet i Vilhelmina.

20 kr/st.

ALLERGIER & VEGETARISKT

Meddela vid bokning om vegetarisk mat eller annan meny önskas p.g.a allergi, intolerans eller annan orsak så kan vi erbjuda ett upplägg inför ditt besök.

Kvällens Middag

Kvällens middag, sallad, bröd och en kopp kaffe ingår till priset 255 kr.

Måndag – Iberico gris. Stängt

Rödvinsbräserad Ibericokind, syltad lök, västerbottensost samt smörkokta morötter. Serveras med mandelpotatispure.

 

Tisdag – Rödspätta. Stängt

Smörstekt färsk rödspätta, sandefjords sås, ädelfiskrom samt citrusmarinerad sparris. Serveras med dillslungad potatis.

 

Onsdag – Anka. Stängt

Grillat anklår, rostad kål, samt rödlöksmarmelad. Serveras med färsk pasta i rostad paprikasås.

 

Torsdag – Ren. Öppet

Gräddkokt renskav, kantareller, pärllök samt rårörda lingon. Serveras med potatismos smaksatt med getmesost.

 

Fredag – Röding. Öppet

Bakad rödingfile, romcrème, brynt rödbeta, rödlök, kaprisfrukt samt pressgurka. Serveras med dillstuvade rotsaker.

 

Lördag – Rostasfilé. Öppet

Tournedos på svensk rostas med kantarellsmör, rödvinssås med lingon samt semitorkade tomater. Serveras med rostad mandelpotatis.

 

Söndag – Älg. Stängt

Ossobuco på svensk älglägg, gremolata, smörstekt svamp samt parmesan. Serveras med saffransrisotto.

Bokning av bord

Vid boende i hotell eller vid bokning av paket som Fjällweekend och Skidpaket med boende i vandrarhem så ingår plats i restaurangen till middag. Tidsbokning för middag sker med personal i restaurang i samband med incheckning. Övriga gäster bokar bord till middag i mån av plats på 0940-377 00 mellan klockan 10-14.00. Välj anknytning Restaurang/Kök i växeln.

ÖNSKAR DU ÄTA UTOMHUS ELLER PÅ ANNAN PLATS

Hela menyn finns som Take Away. Boka på 0940-377 00 mellan klockan 10-14.00. Välj anknytning Restaurang/Kök i växeln.

Kontakt