Här är några förslag. Att äta mat tillsammans på kvällen är ett av de viktigaste möten som finns mellan människor. Gillar du annat än fisk och kött så har vi fina vegetariska förslag. Fråga oss bara så ger vi exempel. Samma gäller efterrätt och förrätt som passar till vald middag.
Röding
Bakad rödingfile, romcrème, brynt rödbeta, rödlök, kaprisfrukt samt pressgurka. Serveras med dillstuvade rotsaker.
Pris, 246 kr
Rostasfilé
Tournedos på svensk rostas med kantarellsmör, rödvinssås med lingon samt semitorkade tomater. Serveras med rostad mandelpotatis.
Pris, 246 kr
Älg
Ossobuco på svensk älglägg, gremolata, smörstekt svamp samt parmesan. Serveras med saffransrisotto.
Pris, 246 kr
Varmrökt Röding
Varmrökt röding, äpple och citruscréme, gräddglacerad svamp och ädelfiskrom. Serveras med puré på jordärtskocka och potatis.
Pris, 290 kr
Lättrökt Ren
Lättrökt renytterlår, tomatsallad på semitorkade tomater, syltade kantareller och lingonsky. Serveras med västerbottenost gratinerade rotsaker.
Pris, 308 kr
Festmiddag
Det lokala alternativt
Förrätt
Delicatesspalt med rimmat fläsk och hemtjärnat smör och rårörda lingon.
Lätthalstrad röding med gräddkokta murklor och gratinerat mandelpotatismos.
Varmrätt
Reninnanlår med messmörsås, soltorkade tranbär och potatiskaka med kantareller och västerbottensost.
Efterrätt
Vaniljparfait med hjortronmuffin och hjortronsirap.
Pris, 531 kr
Ren | Röding
Förrätt
Rencarpaccio med örtsallad, rostade pinjenötter, syltade kantareller och västerbottenost.
Varmrätt
Lättrökt rödingfilé med stuvad potatis och rimmad gurka.
Efterrätt
Osttallrik med västerbottensost, brieost, lokal mögelost serveras med fikon-, hjortron- och tomatmarmelad samt friterat tunnbröd.
Pris, 504 kr
Måltidsdryck, kaffe och te ingår
Val av middag meddelas till info@saxnas.se senast 14 dagar innan ankomst.