Att äta mat tillsammans på kvällen är ett av de viktigaste möten som finns mellan människor. Gillar du annat än fisk och kött så har vi fina vegetariska förslag. Priser är angivna exklusive moms. Måltidsdryck, kaffe och te ingår.
Här är fyra förslag på middag vid möte/konferens. Priser är exklusive moms.
Norrländskt & Italienskt
Förrätt
- Röding consomé med inkokt röding och öringrom
- Gravad röding
- Rökt rödingmousse med friterat tunnbröd
Varmrätt
- Lättrökt reninnanlår, smörstekta kantareller, västerbottensås samt marsfjällslingon. Serveras med confiterad potatis.
Dessert
- Råkräm på lokal camenbert, vaniljstång, hjortronmylta och knäckflarn.
Pris, 621 kr. Vinpaket 531 kr (5 italienska viner inklusive fördrink).
Det lokala alternativt
Förrätt
- Delicatesspalt med rimmat fläsk och hemtjärnat smör och rårörda lingon.
- Lätthalstrad röding med gräddkokta kantareller och gratinerat mandelpotatismos.
Varmrätt
- Reninnanlår med messmörsås, soltorkade tranbär och potatiskaka med kantareller och västerbottensost.
Efterrätt
- Vaniljparfait med hjortronmuffin och hjortronsirap.
Pris, 531 kr
Ren | Röding
Förrätt
- Rencarpaccio med örtsallad, rostade pinjenötter, syltade kantareller och västerbottenost.
Varmrätt
- Lättrökt rödingfilé med stuvad potatis och rimmad gurka.
Efterrätt
- Osttallrik med västerbottensost, brieost, lokal mögelost serveras med fikon-, hjortron- och tomatmarmelad samt friterat tunnbröd.
Pris, 504 kr
Klassikern
Förrätt
- Löjromstallrik med vispad creme fraiche, rödlök och hårt tunnbröd.
Varmrätt provensal
- Helstekt oxfilé med råstekt potatis, vitlökssmör, rödvinssås och grillad tomat.
Efterrätt
- Glass, maränger, chokladsås, banan och grädde.
Pris, 504 kr
Middag Möte bokas 14 dagar innan ankomst och kan endast bokas av grupper som har konferens/möte och boende på Saxnäsgården. Val av middag, antal personer, klockslag och datum samt eventuell avvikelse i kost meddelas till info@saxnas.se