Saxnäsgården Restaurang

Höst & Vinter

Oktober är en lugnare tid i fjällen. Boende i hotell, frukost och middag endast möjligt vid gruppbokningar, men lunchservering i restaurangen och Vandrarhem med självhushåll är som alltid öppet året runt.

Om snön faller som vi önskar öppnar vi åter restaurang 7/11 för frukost och middag anpassat för längdskidor och skidläger.

Restaurangen är öppen torsdag-söndag i november, december och januari för att sedan bli öppen dagligen för förrätt, efterrätt, à la carte, bistro och barnmeny perioden  12/2-19/4, 2020.  Lunch och bistro på dagen och à la carte på kvällen.

Middag och bord förbokas på 0940-377 00 mellan klockan 9.00-15.00. Välj anknytning Restaurang/Kök i växeln. För dagens lunch, kaffe och fika krävs ingen förbokning såvida ni inte är en grupp.

Är du boende i hotell eller vandrarhem så meddelar du hur många ni blir, namn och önskad tid för mat vid bokning. Kom gärna in och träffa oss i samband med att du checkar in så kan vi berätta mer om vad vi kan erbjuda.

Kontakta oss på info@saxnas.se eller 0940-377 00 om du har frågor, vill boka paket/erbjudanden eller om rumsbokningen är fullbokat online.

Parkering för så gott som alla transportmedel finns direkt utanför Saxnäsgården.

Öppettider restaurang

Restaurangen är öppen torsdag-söndag från 7:e november till 12:e februari för att sedan bli öppen dagligen till 19:e april, 2020. 

  • Frukost, 8.00-10.00 STÄNGT

  • Lunch, 11.30-14.00 

  • Bistro, 12.00-14.00 STÄNGT

  • Middag,17.00-20.00 (à la carte). STÄNGT

Menyer

Vi gillar god mat, men för vår barnmeny är det klassiska barnrätter och inga större utsvävningar.

Däremot så hämtar vi så mycket inspiration och råvaror från närområdet som vi kan till förrätt, efterrätt, bistro, à la carte och Festmeny.

Meddela vid bokning om vegetarisk mat önskas eller annan meny behövs p.g.a allergi eller intolerans.

Bröllop & Bröllopsmiddag

Vigsel på fjället, i Saxnäs kyrka, i Andrummet, Fatmomakke eller vid Kultsjöns strand? Bröllop i våra fjäll blir allt populärare och vi hjälper gärna till med planering, boende och mat från vårt perspektiv.

Vid bokning av bröllopsmiddag i restaurangen samt minst 20 personer boende bjuder vi brudparet på bröllopsnatten i Sviten vid boende i 3 nätter. Läs mer om det här

Café & Uteservering

Fika, kaffe, glass, mat eller andra godsaker går bra inne som ute, men inte mycket slår en solnedgång i augusti från vår uteplats mot Kultsjön.

Uteserveringen/altanen når du enkelt från restaurangen och kan användas vid mingel och fördrink vid fester som bröllop. Utsikten över Kultsjön och Marsfjällen är som ett vykort när solen sänker sig.

Andrummet

Andrummet är ett vackert rum för speciella fester. I anslutning till restaurangen finner du en mindre lokal som vi kallar för Andrummet.

Utsikten genom fönstret, som sträcker sig från golv till tak och fungerar som altartavla, ger en känsla av frihet och skönt lugn.

Andrummet passar bra för middagar, bröllop och konferenser.

Bar & Fest

Baren är byggd av grånade brädor som stått emot både väder och vind. Vill du sitta i foajén framför elden eller ute på altanen i solnedgången går det utmärkt.

I Saxnäsgårdens bar finns det starkare drycker, men även alkoholfria alternativ. I restaurangen har vi förslag på dryck som passar till vald mat. Fråga gärna serveringspersonalen om du önskar ett förslag om vad som t ex passar till ren eller röding.

Paketerat & klart.

Här kan du läsa om alla våra färdiga paket. Klicka på årstid och läs mer om olika erbjudanden som Längdskidor, Skoter, Fjällvandring, Träningsläger eller Jul i Saxnäs. 

Vinter

Se våra vintererbjudanden

Läs mer

Vår

Se våra vårerbjudanden

Läs mer

Sommar

Se våra sommarerbjudanden

Läs mer

Höst

Se våra hösterbjudanden

Läs mer