Saxnäsgården Restaurang

Nu är det härliga maj som är en vacker viloperiod i fjällen med renar som inte ska störas samt få gäster eftersom det brukar vårstädas vid kust och lågland. För oss innebär det även lite ledighet i restaurangen innan sommaren startar. Vandrarhem är alltid öppet och lunch serverar vi dagligen mellan 11.30-14.00.

Från den 1:a juni startar vi åter med frukost, förrätt, efterrätt, à la carte, bistro och barnmeny på helger torsdag-söndag för att sedan öppna dagligen veckan innan midsommar. Då drar en ordentlig högsäsong igång som håller i sig fram till den 23:e september. 

 Under högsäsong är det bara att komma in för dagens lunch, kaffe och fika, men är du inte boende på Saxnäsgårdens så bokas à la carte och bistro samt frukost på 0940-377 00 mellan klockan 9.00-15.00. Välj anknytning Restaurang/Kök i växeln.

Parkering för så gott som alla transportmedel finns direkt utanför Saxnäsgården.

Öppettider restaurang

Restaurangen är öppen dagligen för lunch. Från den 1/6 räknar vi med att sommaren gör sitt intåg i fjällvärlden och att Vildmarksvägen bjuder på en vacker resa. Då öppnar vi även hotell samt frukost och middag. Vi meddelar restaurangens öppettider via Facebook om det blir ändringar.

  • Frukost, 8.00-10.00 – Öppet vid gruppbokning inklusive boende.

  • Lunch, 11.30-14.00 – Öppet dagligen

  • Middag, 17.00-19.00 – Öppet vid gruppbokning inklusive boende.

Menyer

Vi gillar god mat, men för vår barnmeny är det klassiska barnrätter och inga större utsvävningar.

Däremot så hämtar vi så mycket inspiration och råvaror från närområdet som vi kan till förrätt, efterrätt, bistro, à la carte och Festmeny.

Meddela vid bokning om vegetarisk mat önskas eller annan meny behövs p.g.a allergi eller intolerans.

Bröllop & Bröllopsmiddag

Vigsel på fjället, i Saxnäs kyrka, i Andrummet, Fatmomakke eller vid Kultsjöns strand? Bröllop i våra fjäll blir allt populärare och vi hjälper gärna till med planering, boende och mat från vårt perspektiv.

Vid bokning av bröllopsmiddag i restaurangen samt minst 20 personer boende bjuder vi brudparet på bröllopsnatten i Sviten vid boende i 3 nätter. Kontakta oss gärna så kommer vi gärna med förslag.

Café & Uteservering

Fika, kaffe, glass, mat eller andra godsaker går bra inne som ute, men inte mycket slår en solnedgång i augusti från vår uteplats mot Kultsjön.

Uteserveringen/altanen når du enkelt från restaurangen och kan användas vid mingel och fördrink vid fester som bröllop. Utsikten över Kultsjön och Marsfjällen är som ett vykort när solen sänker sig.

Andrummet

Andrummet är ett vackert rum för speciella fester. I anslutning till restaurangen finner du en mindre lokal som vi kallar för Andrummet.

Utsikten genom fönstret, som sträcker sig från golv till tak och fungerar som altartavla, ger en känsla av frihet och skönt lugn.

Andrummet passar bra för middagar, bröllop och konferenser.

Bar & Fest

Baren är byggd av grånade brädor som stått emot både väder och vind. Vill du sitta i foajén framför elden eller ute på altanen i solnedgången går det utmärkt.

I Saxnäsgårdens bar finns det starkare drycker, men även alkoholfria alternativ. I restaurangen har vi förslag på dryck som passar till vald mat. Fråga gärna serveringspersonalen om du önskar ett förslag om vad som t ex passar till ren eller röding.

Paketerat & klart.

Här kan du läsa om alla våra färdiga paket. Klicka på årstid och läs mer om olika erbjudanden som Längdskidor, Skoter, Fjällvandring, Träningsläger eller Jul i Saxnäs. 

Vinter

Se våra vintererbjudanden

Läs mer

Vår

Se våra vårerbjudanden

Läs mer

Sommar

Se våra sommarerbjudanden

Läs mer

Höst

Se våra hösterbjudanden

Läs mer