Meny & Öppettider 

Saxnäsgårdens restaurangen är öppen dagligen för middag och frukost från midsommar fram till  den 20:e september. 

Ring köket på 0940-377 00 för att beställa mat för avhämtning, boka bord eller om du har frågor. Allt på menyn förutom glass går att förboka som take away.

Lunchpaket

Lunchpaket är inkluderat vid vandringspaket, men kan också bokas senast 15.00 dagen innan, 95 kr.

Måndag
Sallad på sommarprimörer med marinerad haloumi och kall sås

Tisdag
Pastasallad med grillad kyckling och kall sås

Onsdag
Bulgursallad med varmrökt lax och kall sås

Torsdag
Rostbiff med potatissallad

Fredag
Grekisk sallad med kycklingspätt och kall sås.

Lördag
Ceasarsallad med haloumi och caesardressing.

Söndag
Pastasallad med rökt kött och kall sås.

Bokning, Vegetariskt & Allergi 

 • Allergier & Vegetariskt
  Meddela vid bokning om vegetarisk mat eller annan meny önskas p.g.a allergi, intolerans eller annan orsak så kan vi erbjuda ett upplägg för din vistelse.

 • Bokning av bord
  Vid bokning av boende i hotell eller vid bokning av paket som Fjällweekend och Vandringspaket med boende i vandrarhem ingår plats i restaurangen till middag. Tidsbokning för middag sker med personal i restaurang i samband med incheckning. Denna sommar och höst prioriteras boende gäster vid bordsbokning då vi endast kan vara max 50 personer i restaurangen samtidigt. Boende i vandrarhem och övriga gäster bokar bord till middag (i mån av plats) på 0940-377 00 mellan klockan 9.00-15.00. Välj anknytning Restaurang/Kök i växeln. 

 • Grupp
  Är ni en grupp på mer än 8 personer så kontaktar ni restaurangen på 0940-377 00 mellan klockan 9.00-15.00. Välj anknytning Restaurang/Kök i växeln så att vi kan boka bord, gå igenom meny och förbeställa meny. 

Annorlunda denna sommar & höst

 • Det som är annorlunda i sommar och höst är att vi endast har servering på tallrik för lunch och middag samt att vi endast kan ta emot 50 matgäster per tillfälle; även om vi har en riktigt stor och luftig restaurang. 

 • Middag serveras mellan 17-21.00. Vi måste schemalägga varje bord och sällskap så att alla våra boende gäster har möjlighet till middag samt att vi kan följa rådande rekomendationer och regler. Tidsbokning för middag sker med personal i restaurang i samband med incheckning.

 • Önskar du äta utomhus finns uteplats vid entré och restaurang.

 • Kvällens middag, a la carte och dagens lunch finns även som take away för dig som vill sitta ute att äta.

 • Gillar du att laga mat över eld på utflykt, vid vår grillplats eller träkåta som ligger kultsjön så finns Röding i foliepaket att köpa från restaurangen samt grillkorv och bröd i vår butik. Rödingpaket bokas dagen innan i restaurangen.

 • Självklart säljer vi matlådor/take away för 95 kr eller fryst matlåda för 50 kr.