Fjällvärldens mat & ett italienskt vinäventyr

En specialkomponerad meny och med en kunnig läromästare upptäcker du utmärkta viner från Valpolicella och förstklassig Amarone.

Här har du chansen till att lära dig mer mer om vinerna från Valpolicella och Amarone som är Italiens främsta ikonvin tillsammans Gunnar Swenson som är en av Sveriges ledande Amaronekännare, vars bok om Amarone 2016 utsågs till ”World´s Best WineBook on European Wines”

Lördag 31/10 i Saxnäsgårdens Restaurang. Start 17.30. Endast 50 p. Pris 1195 kr/p.

Meny

Förrätt
Rödingtartar på kavring med cognacgravad öringrom. Serveras med rostad kapris.

Masi Valpolicella Classico Bonacosta 2019

Varmrätt
Stekt reninnanlår med rödvinsreduktion, bakade morötter med citrus, rosmarin och honung samt smörstekt kantarell. Serveras med potatisbakelse med västerbottensost.

Masi Campofiorin 2017
Speri Amarone Classico 2015

Dessert
Fyra sorters ost med tomatmarmelad, rödlöksmarmelad samt hjortronmylta. Serveras med friterat tunnbröd.

Domini Veneti Recioto della Valpolicella 2017

Vin till maten

Det historiskt intressanta vinet med rötter från antiken produceras i vinområdet Valpolicella med Verona som huvudort. Provningen ger inblick i vinets spännande historia, tillverkningsmetod, bra årgångar samt kombination med mat.

Provningsledare är Gunnar Swenson som sedan 15 år regionordförande och utbildningsansvarig för Munskänkarna i Umeå samt medlem av Munskänkarnas centrala utbildningskommitté.

Han håller uppskattade vinprovningar och föreläsning på olika orter i Sverige och har även fått Munskänkarnas nationella utbildningsstipendium fem(!) gånger, alla gånger till Italien.

Gunnar reser frekvent i vinvärlden vilket sedan beskrivs i artiklar. Vinvärlden är spännande!

Boka på info@saxnas.se eller på 0940-377 00 vardagar mellan 10-15.00. Välj anknytning köket.