fbpx

Kvällens Middag

Kvällens Middag

Frukost, lunch (husmanskost), kvällens middag och bistro är öppet från den middag den 5:e juni till lunch den 29:e september. Dock har vi stängt från lunch den 9:e juni till lunch den 13:e juni.

Middag är serveras 17.00 – 20.00

Självklart finns vegetariskt och barnmeny, meddela vid bokning om vegetariskt önskas eller om du exempelvis har allergier. Barn 0-2 fritt. Barn 3-12 år halva priset.

Vi finns på info@saxnas.se eller 0940-377 00 om du undrar något.

Meny Vintern 2024

Meny Kvällens Middag för sommar och höst kommer att publiceras så snart den är klar.

Måndag

  • Ragu på älghögrev, vindelrökt fläsk, pärllök, samt lingon. Serveras med mandelpotatismos.

Tisdag

  • Grillat anklår, stuvad savojkål samt rödlöksmarmelad. Serveras med rostad pumpa och fetaost.

Onsdag

  • Varmrökt röding, syltade kantareller, ädelfiskrom samt syrad messmörssås. Serveras med kantarellasagne.

Torsdag

  • Gräddstuvat renskav med västerbottenost, brynt pärllök, stekta kantareller samt rårörda lingon. Serveras med stekt potatis med brynt smör och västerbottenost.

Fredag

  • Ugnsbakad röding med brynt smör och dillfrö, ädelfiskrom, rimmad smörstekt gurka samt citron och gräslöks majonnäs. Serveras med rostad parmesanpotatis.

Lördag

  • Helstekt rostas med beasmör, rödvinssås samt bakade tomater. Serveras med råstekt vitlökspotatis.

Söndag

  • Älgköttbullar i gräddsås smaksatt med high coast whiskey, kantareller, rårörda lingon samt inlagd gurka. Serveras med potatismos med västerbottenost.

FÖRRÄTT, BISTRO & DESSERT

Bistro öppet alla dagar. Lunch 11.30-14 och middag 17-20. Förrätt finns ej vid lunch.

FÖRRÄTT

MANDELPOTATISSOPPA
Soppa på mandelpotatis, varmrökt röding, ädelfiskrom samt västerbottensost. 145 kr

RENCARPACCIO
Tunnt skivat renkött, ruccolo, syltade kantareller, Pinjenötter, västerbottensost samt pepparrotscreme. 145 kr

RÖDBETSTARTAR
Tartar på rödbeta, kapris, smetana, syltad rödlök samt rotfruktschips. 145 kr

VARMRÄTT

RÖDING
Bakad rödingfile, syltad fänkål, sandefjordsås,ädelfiskrom. Serveras med puré på mandelpotatis med brynt smör och örter. 325 kr

REN
Smörstekt reninnanlär, lingon, syltade kantareller, västerbottenostsås. Serveras med confiterad potatis med västerbottenost och örter. 365 kr

ENTRECOTE
Hängmörad entrecote, tomatsallad, bearnaisesmör samt buffalomajjo. Serveras med ostslungade pommes. 345 kr.

HÖGREVSBURGARE, 180/360G
Briochebröd, rödlökskompott, tomat, sallad, rökt cheddar, saltgurka, buffalomajjo. Serveras med ostslungade pommes. 185 kr/235 kr

HALLOUMIBURGARE, 180/360G
Briochebröd, rödlökskompott, tomat, sallad, rökt cheddar, saltgurka, buffalomajjo. Serveras med ostslungade pommes. 185 kr/235 kr.

RISOTTO A`LA VODKA
Risotto med vodka och tomat, burrata, syltade kantareller, parmesan samt rotsakschips. 185 kr.

DESSERT

GLASS MED HJORTRON
Vaniljglass, brynt smör, hjortronmylta samt grädde. 95 kr.

CHEESECAKE CRÈME
Cheesecake crème, äppelkompott, havresmul samt krossad daim. 95 kr.

CHOKLADPRALIN
En eller flera chokladpraliner. 20 kr/styck.

 

Allergi | Vegetariskt

Meddela vid bokning om du önskar alternativ kost p.g.a. allergi eller annan avvikelse så att vi har möjlighet att beställa rätt råvaror från leverantör.

Bokning av bord Vid boende i hotell eller vid bokning av färdiga paket som Skidsemester Saxnäs, Fjällweekend, Skoter i Saxnäs eller Fjällvardag ingår plats i restaurangen till middag.

Tidsbokning för middag sker med personal i restaurang i samband med incheckning. Övriga gäster bokar bord till middag i mån av plats på 0940-377 00 mellan klockan 10-14.00. Välj anknytning Restaurang/Kök i växeln. Kontakta oss på info@saxnas.se eller 0940-377 00.

Kontakt