Öppet 5/6-1/10, 2023
-
Kvällens Middag, 275 kr.
-
Soppa till förrätt (olika varje dag), 95 kr
-
Efterrätt, 95 kr
-
Soppa + Varmrätt + efterrätt, 425 kr.
Varmrätt är inklusive måltidsdryck och kaffe kostar 275 kr. Det går utmärkt att lägga till förrätt (95 kr) och efterrätt (95 kr). Självklart finns vegetariskt och barnmeny, meddela vid bokning om vegetariskt önskas eller om du exempelvis har allergier. Barn 0-2 fritt. Barn 3-12 år halva priset.
Kvällens Middag & Efterrätt
Måndag
Varmrätt: Äppelmustmarinerad svensk masjskyckling, rostad primörsallad samt rostad vitlökssås. Serveras med kantarell och tomatlasagne.
Efterrätt: Red velvet tårta med rårörda jordgubbar.
Tisdag
Varmrätt: Grillad Iberico karré, rostad majs, rostade padrones samt grillad tomatsås med västerbottensost. Serveras med rostade rotsaker.
Efterrätt: Rabarberkompott med lättvispad grädde.
Onsdag
Varmrätt: Varmrökt röding, rimmad stekt gurka, stekta kantareller samt fänkåls creme. Serveras med smörslungad färskpotatis och dill.
Efterrätt: Kladdkaka med hjortrongrädde
Torsdag
Varmrätt: Kalvracks, rostade knippetomater, tryffelaioli samt rosevinsås. Serveras med smörstekt gnocchi och parmasan.
Efterrätt: Blåbärspaj med vaniljsås.
Fredag
Varmrätt: Smör- och örtbakad rödingfilé, citron, vitvinssås med rom och sparris. Serveras med färskpotatis.
Efterrätt: Cheesecake med hallon och vit choklad.
Lördag
Varmrätt: Helstekt oxfilé, rostad paprika och lök, rödvinssås samt vitlökssmör. Serveras med rotsaksgratäng.
Efterrätt: Äppelpaj med vispad grädde.
Söndag
Varmrätt: Souvas, brynt pärllök, syltade kantareller samt rårörda lingon. Serveras med färskpotatis med västerbottensost och persilja.
Efterrätt: Chokladtårta med rårörda bär.
Allergi | Vegetariskt Meddela vid bokning om du önskar alternativ kost p.g.a. allergi eller annan avvikelse så att vi har möjlighet att beställa rätt råvaror från leverantör. Meddela oss om du bor hos oss i flera dagar och önskar vegetarisk eller vagankost så att vi kan planera en bra mat under din vistelse.
Bokning av bord Vid boende i hotell eller vid bokning av färdiga paket som Skidsemester Saxnäs, Fjällweekend, Skoter i Saxnäs eller Fjällvardag ingår plats i restaurangen till middag. Tidsbokning för middag sker med personal i restaurang i samband med incheckning. Övriga gäster bokar bord till middag i mån av plats på 0940-377 00 mellan klockan 10-14.00. Välj anknytning Restaurang/Kök i växeln. Kontakta oss på info@saxnas.se eller 0940-377 00 om du undrar något.